Belföld
Budapest, 2012. március 21.
Pénzt számol egy alkalmazott Magyarország elsõ közösségi pénzintézete, a MagNet Magyar Közösségi Bank Andrássy úti épületében. Az 1995-ben alapított bank felvállalja az úttörõ szerepet abban, hogy az ügyfelek közremûködésével valódi választási lehetõségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és a társadalomra.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Rendszeresen elveszi Juhász Tibor pénzét a végrehajtó, mert összekeveri a névrokonával

24.hu
24.hu

2017. 12. 09. 12:16

A Délmagyar számolt be Juhász Tibor szerencsétlen történetéről, akit a bank és a végrehajtó képében vett üldözőbe a sors. Először tavaly decemberben jött a bankjától az sms, amiben arról tájékoztatták, hogy leemeltek a számlájáról több mint hárommillió forintot, így egy fityingje sem maradt. Az 56 éves férfi kisvártatva kiderítette, hogy egy végrehajtó iroda inkasszált a számlájáról.

„Az irodában az adatok egyeztetése után kiderült, hogy egy szegedi névrokonom tartozik, neki van adóssága. Az iroda elnézést kért, és még aznap visszautalta a pénzemet” – mondta Juhász Tibor, aki az eset után megnyugodott, hogy tisztázódott a félreértés, augusztusban azonban minden újra megismétlődött.

A három gyereket nevelő férfi ez különösen érzékenyen érintette, hiszen éppen egy új autót kellett volna kifizetnie. A végrehajtó ráadásul a munkahelyét is értesítette, így Juhásznak ott is magyarázkodnia kellett, hogy nincs tartozása. Az iroda aztán megint elismerte, hogy hibázott, megint elnézést kért és másodszor is visszaadta a hárommilliót.

Elérkezett november, lehulltak a levelek a fáról, majd jött a menetrendszerű sms, ezúttal 1 millió 33 ezer forint leemeléséről. A bank – amely mindvégig azt állította, hogy vétlen az ügyben – még aznap visszafizette a pénzt, igaz, ötezer forinttal kevesebbet.

A Délmagyar megkeresésére a bank banktitokra hivatkozva nem közölt részleteket az ügyről, csak annyit, hogy ilyen esetekben az adatokat hatósági átutalást kezdeményező fél – így például a végrehajtó, a NAV, az önkormányzati adóirodák – adja meg, és az ő kötelezettsége ellenőrizni azokat. A végrehajtó iroda vezetője annyit írt, hogy „programváltás során az adatok konvertálásánál a személyi adatok (névazonosság esetén) keveredhettek. Irodám az érintett úrtól szíves elnézést kért, és a hibát azonnal korrigálta!”.

Juhász Tibor azonban immár semmilyen garanciát nem lát arra, hogy az eset nem ismétlődik meg, és már összerándul a gyomra, ha sms-e érkezik.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.