Belföld
Budapest, 2012. március 21.
Pénzt számol egy alkalmazott Magyarország elsõ közösségi pénzintézete, a MagNet Magyar Közösségi Bank Andrássy úti épületében. Az 1995-ben alapított bank felvállalja az úttörõ szerepet abban, hogy az ügyfelek közremûködésével valódi választási lehetõségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és a társadalomra.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Rendszeresen elveszi Juhász Tibor pénzét a végrehajtó, mert összekeveri a névrokonával

24.hu
24.hu

2017. 12. 09. 12:16

A Délmagyar számolt be Juhász Tibor szerencsétlen történetéről, akit a bank és a végrehajtó képében vett üldözőbe a sors. Először tavaly decemberben jött a bankjától az sms, amiben arról tájékoztatták, hogy leemeltek a számlájáról több mint hárommillió forintot, így egy fityingje sem maradt. Az 56 éves férfi kisvártatva kiderítette, hogy egy végrehajtó iroda inkasszált a számlájáról.

„Az irodában az adatok egyeztetése után kiderült, hogy egy szegedi névrokonom tartozik, neki van adóssága. Az iroda elnézést kért, és még aznap visszautalta a pénzemet” – mondta Juhász Tibor, aki az eset után megnyugodott, hogy tisztázódott a félreértés, augusztusban azonban minden újra megismétlődött.

A három gyereket nevelő férfi ez különösen érzékenyen érintette, hiszen éppen egy új autót kellett volna kifizetnie. A végrehajtó ráadásul a munkahelyét is értesítette, így Juhásznak ott is magyarázkodnia kellett, hogy nincs tartozása. Az iroda aztán megint elismerte, hogy hibázott, megint elnézést kért és másodszor is visszaadta a hárommilliót.

Elérkezett november, lehulltak a levelek a fáról, majd jött a menetrendszerű sms, ezúttal 1 millió 33 ezer forint leemeléséről. A bank – amely mindvégig azt állította, hogy vétlen az ügyben – még aznap visszafizette a pénzt, igaz, ötezer forinttal kevesebbet.

A Délmagyar megkeresésére a bank banktitokra hivatkozva nem közölt részleteket az ügyről, csak annyit, hogy ilyen esetekben az adatokat hatósági átutalást kezdeményező fél – így például a végrehajtó, a NAV, az önkormányzati adóirodák – adja meg, és az ő kötelezettsége ellenőrizni azokat. A végrehajtó iroda vezetője annyit írt, hogy „programváltás során az adatok konvertálásánál a személyi adatok (névazonosság esetén) keveredhettek. Irodám az érintett úrtól szíves elnézést kért, és a hibát azonnal korrigálta!”.

Juhász Tibor azonban immár semmilyen garanciát nem lát arra, hogy az eset nem ismétlődik meg, és már összerándul a gyomra, ha sms-e érkezik.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.