Belföld

Orbán: Nincs magyar demokráciavita Brüsszellel

A szabadság kérdését érinti az Európai Unióban jelenleg folyó vita, amely arról szól, hogy mindenkinek kötelezően bevándorlóországgá kell-e alakulnia, vagy van szuverenitásuk a tagállamoknak, hogy nemet mondjanak erre a jövőre

– hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az Echo Tv csütörtök esti műsorában sugárzott interjúban.

Az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában a jogállamiság magyarországi helyzetéről délelőtt tartott meghallgatásról a kormányfő leszögezte: Magyarország még 2013 előtt az összes, demokráciával összefüggő vitakérdést rendezte az unióval, tehát magyar demokráciavita nincs Brüsszellel, az Európai Parlament támadja Magyarországot ezzel az ürüggyel.

Megjegyezte:

a brüsszeli gépezetnek az Európai Parlament a leginkább politikailag motivált része; ha Magyarországon olyasmi történik, ami nagyhatalmak, nagy cégek vagy nagy emberek érdekét sérti, az Európai Parlament az első, amelyik „ugrik és megtámadja hazánkat”.

Arra a felvetésre, hogy három kérdésben az Európai Bíróság elé citálják Magyarországot, Orbán Viktor kijelentette: törődni kell ezzel, és meggyőző erővel kell bemutatni érveinket. Mint mondta,

az egyetem, az álcivilek ügye és a kvóta kérdése is Soros Györgyhöz vezet, akinek az összes problémája elvezet a bevándorlás ügyéhez.

(MTI, kiemelt kép: MTI Fotó/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik