Az egyik hivatal kivágta volna a fákat, a másik kitüntetett a megóvásukért

Az Együtt alelnöke roppant büszke a favédésre, amit turisztikai ügynökség is értékelt.
Kapcsolódó cikkek

Néha szürreális fordulatokat vesz az élet, akár Szigetváron is, ahol megtörtént az, hogy az Együtt egyik politikusa megvédett pár fát és cserjét, mire kitüntették a várost ezért. Berkecz Balázs, a párt alelnöke blogján számolt be a nem mindennapi történetről.

Tavaly a Miniszterelnökség alá tartozó, azóta szétszedett Forster Központ a Nemzeti Várprogram keretében megkezdte a szigetvári vár felújítását, és a természetvédelmi oltalam alatt álló várpark fáit és bokrait ennek keretében ki akarta vágatni. Berkecz tiltakozást szervezett, így megmenekültek a növények a pusztulástól.

Feljelentést is tett természetkárosítás miatt, így a cserjéket a város más részein telepítették le, a fák fele megmenekült.

Aztán jött a meglepetés: december 5-én levél érkezett a szigetvári önkormányzathoz, amiben egy oklevél volt. Eszerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség díjazta a várost a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny keretében

a várudvaron álló, többszáz éves fák megóvásáért.

Berkecz mindezt úgy foglalta össze, hogy míg a kormány egyik háttérintézményétől megvédték a fákat, egy másik háttérintézmény kitüntette őket ezért.