Belföld

Vizsgálja a posta a kétzsáknyi kézbesítetlen levél ügyét

Mint arról hétfőn beszámoltunk, egy budapesti panelház tárolójában kétzsáknyi kézbesítetlen levelet találtak a lakók. A küldemények között voltak magánlevelek, számlák és bankszámlakivonatok is. A címzettek mind harmadik kerületiek, de a lakótelep másik felén laknak. Az egyik lakó szerint a zsákokat a kézbesítő hagyhatta ott.

A Magyar Posta kedden közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyben azt írták, hogy a kollégáik azonnal elmentek a levelekért és az ügyben vizsgálat indult. Egyelőre annyit tudni, hogy a megtalált levelek mindegyike közönséges levél, ajánlott vagy tértivevényes nem volt közöttük. Amennyiben a vizsgálat lezárulta után bebizonyosodik, hogy a kézbesítés nem vagy nem az előírások szerint történt meg, az általános szerződési feltételek szerint kell eljárni.

Ez azt jelenti, hogy a károsultnak kell kártérítési igényt benyújtani, és bizonyítani, hogy érte-e kár és mekkora. A kártérítés meghatározásakor pedig figyelembe kell venni azt, hogy mi előrelátható és mi nem, mert nincs postai felelősség, ha az okozott kár előre nem volt látható. A Posta csak a kárt köteles megtéríteni. A felmerült követelések 6 hónap után elévülnek.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik