Belföld

Németh Szilárd elárulta, mi a magyar katonák legfontosabb feladata

A Magyar Idők beszámolt Németh Szilárd, Fidesz-alelnök „laktanyakörútjának” kecskeméti állomásáról, ahová az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökeként érkezett a politikus.

Németh azt is megfogalmazta a Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, hogy mi szerinte a magyar honvédség titka és fő feladata:

A magyar katonák felkészültsége, akarata, kitartása, viselkedése minden szempontból példaértékű, talán ezért is a legfontosabb feladatban, az illegális migráció elleni fellépésben, a Közös Akarat műveletben is kiválóan szerepelnek

– vélekedett a korábban Rezsibiztosként emlegetett Németh Szilárd, amiből a honvédelmi kérdésekben járatlanok számára az is kiderülhetett, hogy a a migránsok összefogdosásának olyan hivatalos neve van, mint egy nemzeti radikális rockzenekarnak.

Érdemes lenne megkérdezni a magyar katonákat, hogy szerintük is ez-e a legfontosabb feladatuk. Akár személyesen, akár honvédségi szinten.

Németh ilyesmivel nem bajlódott, és tovább folytatta azzal, hogy mennyire jó, hogy a honvédek együtt járőrőznek a határvadászokkal a határzárnál, és emellett (kiemelés tőlem) „nemzetközi missziókban, szövetségi feladatok során is kiválóan látják el feladataikat.” Tehát mintegy mellékesen a határnál járőrözés mellett, amire egyébként szükség van, mert minden hatodik határvadász hiányzik az állományból.

Még egy évig túlórázhatnak a rendőrök a hiányzó határvadászok helyett
Minden hatodik határvadász hiányzik az állományból. Milliárdokat költünk emiatt túlórára, pedig egyre kevesebb határsértő van.

Németh szavaiból egyértelmű, hogy a honvédséget is felhasználja a Fidesz kampánycélokra a 2018-as választások előtt, nem véletlenül a migránsok elleni határvédelmet emelte ki a honvédség feladatai közül. Így az sem meglepő, hogy a katonák nem maradnak ki a választás előtti osztogatásból: a Fidesz-alelnök közölte, hogy 2015-höz képest jövőre 50 százalékkal emelkednek az illetmények, és „ha időközben be kell avatkozni, akkor akár munkaerőpiaci kiegészítéssel is lehet emelni a fizetéseket.”

Kiemelt kép: Németh Szilárd fideszes országgyûlési képviselõ beszédet mond a szatmári térség és környéke zöldség- és gyümölcsterméki, valamint dió exportálásával foglalkozó Agricolae cégcsoport vendégházának avatásán Jánkmajtisban 2015. augusztus 25-én.
MTI Fotó: Vajda János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik