Nem nyomoz az ügyészség Tállai benzinárcsökkentő akciója miatt

Szerintük országgyűlési képviselőként a köz érdekében járt el.
Kapcsolódó cikkek

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint nem merül fel a hivatali visszaélés gyanúja Tállai Andrással szemben, aki néhány hete azzal dicsekedett el, hogy közbenjárása miatt lett olcsóbb az üzemanyag választókerületében, Mezőkövesden. Ez a 444 által megszerzett határozatból derül ki.

A NAV-elnököt Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje jelentette fel. Ő úgy látja, hivatali visszaélés gyanújára ad okot, amikor egy államtitkár és NAV-elnök a hatáskörét túllépve nyomást gyakorol egy piaci cégre. Jogtalan előnyt okoz számára, hogy azt a látszatot kelti: a választókerület lakóinak bármit el tud intézni, és jogtalan hátrányt okoz a Molnak, mert csökkenti a bevételét.

Az ügyészség érvelése szerint nem történt bűncselekmény, mert az országgyűlési képviselő hivatali hatáskörében jár el akkor, amikor a köz érdekében kezdeményezi valamelyik kérdés megfontolását. Elismerték ugyan, hogy Tállai több olyan magas rangú tisztséget is betölt, aminek folytán tekintéllyel és befolyással rendelkezik, de szerintük ez nem feltétlenül befolyásolta a tárgyalópartnereit, az pedig csak feltételezés, hogy államtitkárként vagy NAV-elnökként egyeztetett. Ezért el is utasították a nyomozást.