Belföld

Jön az ónos eső – itt a veszélyjelzés

Folytatódik a hideg, borús, csapadékos, téli idő, mínuszokkal.

Hétfőn csak rövid időre süt ki a nap, több helyen lehet csapadék: havazás, eső, havas eső, ónos eső sem kizárt. A szél gyakran élénk, helyenként erős lesz. A leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 1 fok között, a gyengén felhős, szélvédett, havas tájakon mínusz 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Napközben 0-4 fokig melegszik a levegő. Késő estére -6, +2 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Éjfélig elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki az ónos eső veszélye miatt öt (Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun) megyére. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedden a Dunántúl nyugati felén több, másutt kevesebb lesz a felhő, de délutántól keleten is megnövekszik a felhőzet. Előbb a Nyugat-Dunántúlon, majd a középső országrészben is lehet hó, havas eső, eső. Az északnyugati szél megélénkül, északnyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -7 fok között alakul, de a havas északi, északkeleti részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.

Keddre két megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg) érvényes figyelmeztetés szintén az ónos eső veszélye miatt.

Szerdán már csak a keleti határszélen lehet jelentéktelen csapadék, de továbbra is megélénkül, időnként megerősödik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 2-9 fok között valószínű.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik