Belföld

Csúszásveszély! Az időjárásra figyelmeztet a rendőrség is

A havazás miatt veszélyjelzést adtak ki szerdára és csütörtökre is.

Szerdán többnyire borult lesz az ég, csak a keleti tájakon lehet eleinte szakadozottabb, vékonyabb a felhőzet. Egyre többfelé valószínű csapadék: a legtöbb helyen eső, de Nógrád, Pest és Heves megyében havas eső, hó is hullhat, néhány centis latyakos réteget képezve. Átmeneti jelleggel a Dunántúl más részein is lehet hó, havas eső. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül. A csúcshőmérséklet többnyire 1 és 7 fok között várható. Késő estére 0 és +5 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Citromsárga figyelmeztetés

Reggel főleg a Dunántúl, illetve középső országrész északi részein lehet eső, havas eső, hó, Pest-megye keleti részén átmeneti ónos eső nem zárható ki, az Északi középhegyég északi részén átmeneti havazás előfordulhat a délelőtti órákban.

A déli óráktól délnyugat felől előbb elsősorban a Dunántúlon, majd estétől a Duna-Tisza közén, illetve az Északi-középhegyég térségében kiterjedt csapadék várható. Az Északi-középhegység térségében elsősorban havazás valószínű.

Síkvidéken szerda éjfélig Nógrád, Heves megyében, illetve a Pest megye északi részén 8 centis hó hullhat. 5 centi körüli vagy feletti hó Nógrádban és Dunakanyar térségében valószínű.

A havazás miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki szerdára és csütörtökre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csúszásveszély!

Erre ezúttal külön is figyelmeztet a rendőrség. Mint írták, nemcsak a hó, hanem a lecsapódó pára miatt is csúszóssá válhatnak az utak, a köd miatt csökkenhet a látótávolság, a megerősödő szél ronthatja a járművek stabilitását, a száraz és nedves útfelületek váltakozása miatt a gumik tapadása változik, a felüljárók és hidak útburkolata ilyenkor gyakrabban jegesedik, ami fokozott veszélyhelyzetet teremt.

A borongós időben tompábbak lehetnek a reflexek, ezért fontos a nagyobb követési távolság betartása is. Ha mégis megcsúsznak járművükkel, kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat, az intenzív fékezést! Ilyenkor ajánlott a sebességet gázelvétellel és motorfékkel csökkenteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik