Belföld

Háromezerért adta a lenyúzott macskabőrt

Az interneten árul a nő. A rendőrség nyomoz. ennyiért

A Blikk szerint egy asszony három nyúzott házimacska preparált bőrét árulta, darabját 3000 ezer forintért az interneten. A nőnek többen jelezték, hogy törvénysértést követ el, de ő azt mondta, hogy az állatokat legálisan, vadászok lőtték ki, ő minden szempontból szabályosan járt el. Az Állatvédő Liga elnöke ezt cáfolta. Pataki Gábor rendőrségi feljelentést tett.

Az állatvédelmi törvény eleve tiltja a kutyák és macskák prémjének értékesítését, akkor is, ha az állatok természetes halállal pusztultak el. Ezzel tehát az asszony legalább szabálysértést követett el. Ha igaz az is, amit állít, hogy vadászok lőtték le az állatokat, akkor felmerül a kérdés, hogy kik és milyen jogcímen tették ezt, ez ugyanis állatkínzásnak is minősülhet.

A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A nyomozás határideje 2018. január 25-e. A Blikk úgy tudja, a hétvégén már házkutatást tartottak az asszonynál, a hirdetés is azonnal lekerült az oldalról.

Elfogták az óbudai állatkínzókat, akik macskát nyúztak
És elvágták a térdízületét is. Az állat elpusztult, az elkövetők börtönt kaphatnak.

 

Élve megnyúztak egy cicát Óbudán - nem csukják le a gyanúsítottakat
A rendelkezésre álló bizonyítékok között mutatkozó ellentmondások miatt nem indítványozott az ügyészség előzetes letartóztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik