Belföld

Olaszországban bukkanhattak rá Farkas Helga gyilkosára

Az eset egykori nyomozója szerint az olasz férfi tenyérlenyomata egyezik a 26 éve elrabolt lány autójának visszapillantó tükrén talált nyommal.

26 év után Dél-Olaszországban bukkanhattak rá Farkas Helga gyilkosára – állította a Magyar Nemzetnek nyilatkozó nyugalmazott rendőrtiszt, Palatinus Gábor, az eset egykori nyomozója. Az exrendőr továbbra is gyűjti az információkat és dokumentumokat a máig megoldatlan ügyben, hogy bizonyítsa felvetését, miszerint Farkas Helga elrablását és feltételezett megölését egy olasz szervezett bűnözői csoport követte el, magyar segítséggel.

Az eltűnésekor 17 éves lány tehetős családjától váltságdíjat követeltek elrablói. A zsaroló telefonáló a hatóságok szerint Csapó József volt, aki személyesen is ismerte Farkas Helgát.

Palatinus szerint Csapó 1989-ben Münchenbe utazott, akkori szeretője küldte őt sógorához, Fésü Péterhez, aki egy nemzetközi, főleg BMW-k lopására specializálódott banda tagja volt. Ekkor ismerkedett meg egy olasz férfival, aki beszervezte őt egy bűnözői csoportba. Ennek a férfinak a tenyérnyomát találták meg Farkas Helga autójának visszapillantóján – állítja a volt nyomozó. Palatinus koncepciója szerint a rablás elkövetőinek két csoportja volt: Csapóék „kommunikáltak”, az olasz férfi által vezetett csoport pedig Budapesten tartotta fogva a lányt.

Palatinus azt állítja, két évig próbálta meggyőzni Fésü Pétert, hogy segítsen Farkas Helga gyilkosának azonosításában. Fésü 2011-ben halt meg tüdőrákban, halála előtt két héttel egy levelet adott az exnyomozónak, amiben megnevezte a lány gyilkosaként az olasz férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik