Belföld
A 3-as metróvonal állomásai

3-as metró: még idén új közbeszerzés jöhet

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 11. 27. 07:12

Az állomások „egyedi jellegének” megtartását ígéri a BKV.
Korábban a témában:

Még idén megjelenhetnek a 3-as metró középső és déli szakaszának felújítására vonatkozó közbeszerzési kiírások – közölte a Világgazdasággal a BKV. Ezeken a szakaszokon 2018 végén indulhat a munka, miután végeztek az északi szakasszal.

A közlekedési vállalat már kétszer megpályáztatta a teljes vonalat, de a beérkezett ajánlatokat irreálisan magasnak tartotta. Az új kiírás esetében elsősorban a közbeszerzés eljárásrendjét módosítanák úgy, hogy „megalapozott ajánlatok” érkezzenek, de az elvárt műszaki tartalom a BKV szerint nem csökken.

A rekonstrukció során a társaság tájékoztatása szerint új berendezéseket és elemeket is beépítenek a hatósági előírások és biztonsági megfontolások alapján, megújul például a teljes áramellátó rendszer, lehetőséget teremtve a fékezési energia visszatáplálására. Nagyobb teljesítményű szellőző berendezéseket, jobb hatásfokú gépészeti elemeket és világítási rendszereket, korszerű tűzjelző rendszert ígérnek.

Kitérnek arra is, hogy „az állomások egyedi jellegének megtartása” mellett „egységes arculatot” alakítanak ki a vonalon. A padlóburkolatokat ott cserélik, ahol szükséges, az oldalfali és mennyezeti elemeket viszont teljes körűen. A vonalon lévő képzőművészeti alkotások megőrzését szakértők bevonásával dolgozzák ki, a képek többsége restaurálás után eredeti helyén marad, az erősen sérült és hiányos művekről pedig reprodukció készül.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Balatonfenyves, 2014. június 13.
Gardatetemek a Balaton partján, Balatonfenyvesnél 2014. június 13-án. Az elmúlt napokban mintegy 20 ezer gardatetemet gyűjtöttek be a Balatonnál, a halpusztulás oka egyelőre ismeretlen.
MTI Fotó: Varga György

Temetővé válhat a Balaton egy időre

Kommentek

Budapest, 2018. március 13.
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székháza a főváros V. kerületében, a Széchenyi István téren. 
Az alkonyi felvételen gépjárművek haladnak az id. Antall József rakparton.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.