Belföld

Felgyújtotta alvó társai ágyát, egyikük halálra égett

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki felgyújtotta alvó társai alatt a matracot. Egyikük olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A vádirat szerint a vádlott 2016 őszén ismerte meg a két, ugyancsak hajléktalan embert, akik egy IX. kerületi üzlet hátsó részénél lévő beszögellésben alakítottak ki szállást maguknak. A két férfi 2016 november elején felajánlotta az akkoriban hajléktalanná vált támadónak, hogy ő is ott töltheti alhat velük. A vádlott többször élt a lehetőséggel.

Így történt ez tavaly november 23-án este is. A férfi alkoholt fogyasztott, amitől ugyan csak enyhe fokban, de ittassá vált. Nem sokkal később – tisztázhatatlan okból és módon – meggyújtotta a szintén ittas, egymáshoz közel alvó társai fekvőhelyét.

Az egyik férfi felébredt és észlelte a tüzet, majd megpróbálta a társát kihúzni az akkorra már lángoló helyről, azonban a heves tűz miatt ez nem sikerült. Az áldozat ruhája lángra kapott és a testfelületét érintő negyedfokú égési sérüléseket szenvedett. Ezek olyan súlyosak voltak, hogy az életét azonnal orvosi beavatkozással sem lehetett volna megmenteni.

Társa, aki az próbálta kihúzni a  lángok közül, mindkét kezén megégett. A tettest hat órával később kapták el.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik