Belföld

Kéményseprőt akartak küldeni tűzoltók helyett, egy idős nő meghalt

Nem kéményhiba, hanem tűz miatt érzett füstöt a szomszéd.

A társasház gyűjtőkéményéből visszaáramló füst miatt kért segítséget október 22-én egy szolnoki társasház lakója, de a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányítása nem tartotta fontosnak az azonnali intézkedést – írja a Lánglovagok.hu. A portál szerint a telefonálónak azt mondták, hogy a nemzeti ünnep miatt október 24-én valószínűleg ki fog menni a kéményseprő, és megnézi, mi lehet a baj.

Néhány órával később viszont ugyanebben a házban a rendőrség kért segítséget, mert egy idős nő lakásába nem tudtak bejutni. A műveletirányítás ekkor már riasztotta a tűzoltókat, akik betörték a bejárati ajtó feletti kis ablakot, amelyen annyi füst dőlt ki, hogy szellőztetni kellett a lépcsőházban. Az idős nőt a konyhában holtan találták meg. Kiderült, hogy a tűzhelyen lévő étel, konyharuhák és néhány berendezési tárgy égett, majd a tűz magától kialudt.

Az első bejelentő az áldozat szomszédja volt, aki, mint kiderült, nem kéményhiba, hanem a tűz miatt érezhette a füstöt. A portál felveti: a tűzoltók azonnali riasztásával feltehetően meg lehetett volna menteni az idős nő életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik