Belföld

Felelősségre vonhatják a bombagyárost, mert azt állította, kenőpénzt adott Orbánnak és Pintérnek

Magánvádas eljárásban vonhatják felelősségre a bombagyáros Dietmar E. Clodót, miután megrágalmazta Orbán Viktort és Pintér Sándort, írja a Magyar Idők. 

Az eljárás egyelőre perelőkészítési szakaszban van, a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya szerint magánvádas büntető-, nem peres eljárásról van szó, amely egy magánszemély rágalmazás vétsége miatt tett feljelentése alapján indult.

Dietmar Clodo több fórumon is azt állította külföldön, hogy még a 90-es években személyesen adott át kenőpénzt a jelenlegi magyar miniszterelnöknek, illetve Pintér Sándor belügyminiszternek.

Clodo azt állította, hogy még a kilencvenes évek elején a szolncevói orosz maffia állítólagos magyarországi helytartójának, Szemjon Mogiljevicsnek, azaz Szeva bácsinak a megbízásából pénzt adott át Pintér Sándor akkori rendőrfőkapitánynak és még néhány főrendőrnek, köztük Tonhauser Lászlónak, az akkori Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat vezetőjének. A német bűnöző arról is beszélt Rothnak, hogy 1994-ben Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök egymillió márkát kapott tőle.

A magyar sajtóban februárban megjelentek alapján Tényi István hamis tanúzás bűntette miatt fordult a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez. Az ügyészség emiatt ugyan nem indított eljárást, de megküldték Tényi beadványát a PKKB-nek.

A bíróság megkeresi a sértetteket, hogy kívánják-e képviselni a magánvádat. Ha nem, az ügyészség még mindig átveheti a vád képviseletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik