Belföld

Bojkottot hirdetett az orvosi kamara ellen egy fiatal fogorvos

Felháborítónak tartja, hogy nem lépnek fel a hálapénz ellen, holott ahhoz csak egy szűk érdekcsoport ragaszkodik.

Bojkottot hirdetett a Magyar Orvosi Kamara ellen dr. Drajkó Zsombor fogorvos – írja a 444. A fiatal szakember petíciója szerint a jövőre több mint 70 százalékos tagdíjemelést tervező szervezet gazdálkodása átláthatatlan, nem lép fel a hálapénz ellen és egyáltalán nem képviseli az orvosok érdekeit. Azt kérte orvostársaitól, hogy addig ne fizessenek tagdíjat, amíg a szervezet működése alapvetően nem változik. Már 250-en csatlakoztak hozzá.

Drajkó felháborítónak tartja, hogy a kamara hallgat a magyar egészségügy legsúlyosabb problémájáról, a hálapénzről, még csak állásfoglalást sem adott ki ezzel kapcsolatban, noha a Rezidensek és Szakorvosok Országos Szövetségének 2016-os felmérése szerint a magyar orvosok 96 százaléka hálapénzmentes egészségügyben akar dolgozni. Szerinte a kamara annak a szűk érdekcsoportnak az érdekeit védi, amely a hálapénzrendszer kedvezményezettje.

Emlékeztetett arra is, hogy a kamara etikai eljárást kezdeményezett dr. Kunetz Zsombor ellen, amikor az megpróbálta kikérni a kamara költségvetését, hogy megtudja, hogyan használják fel a tagok befizetéseit és milyen jövedelemhez jutnak a vezetők.

A petícióhoz csatlakoztak az 1001 Orvos Hálapénz Nélkül csoport tagjai is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik