Belföld

Visszaszerzi Orbánéktól faluja pénzét a mulatós polgármester

Baranya politikai Kis Grófója nem adja fel.

A Magyar Nemzet riportjából kiderül, hogy a kétszáz lelkes ormánsági településen nincs kocsma, abból konditerem lett. Bolt van, az önkormányzaté, hogy a falubeliek olcsóbban vásárolhassanak. Drávaszerdahely nem ezzel, hanem azzal került be a hírekbe, hogy polgármestere megüzente a kormánynak, nem kérnek a nemzeti konzultációból.

Üzentek Szijjártónak: „Akkor telefonáltál volna, amikor elvettetek 11 milliót”
A drávaszerdahelyi mulatós polgármester nem örül annyira a nemzeti konzultációnak.

Alpár Györgyöt Németh Szilárd Fidesz-alelnök válaszul azzal vádolta, hogy migránsokat akar beengedni a településre. A polgármester szerint felfoghatatlan, hogy

ha egy libaszaros kistelepülés vezetőjeként véleményt nyilvánít, annak migránsozás lesz a vége. Később majd Soros-bérenc leszek, vagy épp libsi?!

Drávaszerdahelyen nem kell kommunális adót, szemétdíjat fizetni, tavaly még a kutyák csipelése, a szennyvíztisztítás is ingyenes volt, a gyermekek étkeztetését állta az önkormányzat, a családok iskolakezdési támogatást kaptak.

Visszaszerzi a 11 milliót

Szemet is szúrt a kormánynak az ormánsági település jóléte, amit az alapozott meg, hogy az FGSZ Földgázszállító Zrt. náluk létesített egy telephelyet. A cég iparűzési adójából több mint 30 millió forint folyt be. Az állam ezt sokallta, 11 millió forintot elvont. A polgármester nem aggódik, van terve.

Már tudom, hogyan szerezzük vissza azt a 11 millió forintot

– mondja. Alpár György többet nem árul el, bár a képviselő-testület már áldását adta ötletére, de még tanácsot kér a jogászoktól és a helyiektől is, hogy biztosan mindenki jól járjon.

A polgármester korábban SZDSZ-es volt, majd Fidesz-tag lett, amíg szóvá nem tette, hogy a megyei közgyűlés tele van rokonokkal. Akkor kiebrudalták a Fideszből.

Most jobboldali érzelmű függetlennek tartja magát. Szerinte az öltöny-nyakkendős politikusok olyanok, mintha nem is Magyarországon élnének.

A drávaszerdahelyi polgármester tíz éve örökbe adta a falut egy Amerikából hazaköltözött nyugdíjasnak, egymillió forintért. néhány éve pedig mulatós zenéket ad ki, még haknizni is hívják a polgármesterek.

Bár azok után, hogy ennyi rosszat mondtam a Fideszről, a kormányközeli városvezetők biztosan nem hívnak.

 

Az ormánsági polgármester a baranyai Kis Grófó
Csinált egy videoklipet, hogy legyen pénze a falunak.
Új klipjén dolgozik Baranya politikai Kis Grófója
A „Nagyon baba” után jön a „Nem születtem én királynak”.
Nagyon baba: gazdag a falu, mulatós a polgármester
Sokan a baranyai kis Grofóként emlegetik Drávaszerdahely első emberét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik