Belföld

6 éves kislányt zaklatott egy férfi Szegeden, 3 hónap után felfüggesztették a nyomozást

Ügyvédjén keresztül írt egy apa a hvg.hu-nak, miután szerinte a rendőrök nem tettek meg mindent azért, hogy megtalálják a férfit, aki szexuálisan zaklatta az akkor 6 év alatti kislányát. Az apa nem fedte fel kilétét, de ügyvéd igazolta a történetet, valamint rendőrségi határozatokat is küldött a lapnak.

Az eset még 2011-ben, Szegeden történt, ahol a három kisgyerek (7,5 éves fiú, egy 6 év alatti és egy 3,5 éves kislány) a szegedi Liget területén bicikliztek. Egy kidőlt fa útjukat állta, a kisfiú átemelte a biciklijét, a kislány viszont nem tudta, egy ott cigarettázó férfi ajánlotta fel segítségét, aki, miután átemelte a kerékpárt, megragadta a kislányt, benyúlt a bugyijába és péniszét az arcához nyomta. A kislány úgy szabadult, hogy mondta, várja a testvére.

A kislány elmesélte a nagyszülőknek a történetet, akik feljelentést tettek. A rendőrség másnap este a helyszínre ment, és több mint 30 cigarettacsikket lefoglalt a DNS vizsgálathoz.

A szülők megbeszélték a rendőrökkel, hogy a DNS-, illetve ujjlenyomat-vizsgálathoz a kislány biciklijét és alsóneműjét is elkülönítve tartják, ezeket viszont az apa szerint a rendőrök nem vizsgálták.

A nyomozást végül három hónap után felfüggesztették, mert a hatóság szerint az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható.

Miután az ügy elévült, a család már nem tesz semmit. Az apa szerint a rendőrség nem foglalkozott elég alaposan a kérdéssel.

A gyerek azóta is gyakran megkérdezi, mi történt a zaklatójával. Szülei ilyenkor azt mondják neki,

a szorgalmas rendőrök, akikben bízni kell, elkapták, és már régen börtönben is van, megérdemelt büntetését tölti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik