Belföld

Változatosan trükközget egy fideszes polgármester

Kálmán Attila
Kálmán Attila

újságíró. 2017. 11. 20. 07:55

Saját éttermeiben dolgoztatta gyakornokként a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola diákjait Bóta József, a Heves megyei Szihalom függetlenként nyert, de utóbb a Fideszbe belépett polgármestere, aki húsz éven át az iskola igazgatója is volt – írta meg a Magyar Nemzet.

A polgármester a gyakornokok és a főzéshez felhasznált alapanyagok után is felvette az állami normatívát, a gyakornokok főzte kész ételt pedig fel is szolgálták. Cserébe viszont fizetés helyett csak ételmaradékot kaptak a szakmai gyakorlatukat töltő iskolások.

Bóta József kreatív megoldásai nem érnek ezzel véget, a Magyar Nemzet felsorol néhány további furcsa ügyet is:

  • Az egyik diák azt mesélte, hogy egy szalagtűző ünnepség idején választás elé állították őket: vagy lehúznak 12 órát az étteremben, vagy a téli szünetben kell dolgozniuk.
  • A Kanári-szigetekre szervezett három hónapos szakmai gyakorlatra utazó tanulóknak járó pénzt nem fizették ki. 2015-ben 15 tanulónak 300 eurót ígértek havonta, de végül csak 100 eurót kaptak.
  • 2015-ben saját cégével szerződött a szihalmi Kemencés fesztivál étkeztetésének lebonyolítására. Igaz, az 1,9 millió forintos szerződést a felesége és az alpolgármester szignálta.
  • Még igazgatóként nemlétező diákok után is felvette az állami normatívát,ami miatt 30 millió forinttal tartozott az államkincstárnak.
  • Szintén igazgatóként 40 ezer forintos hozzájárulást szedett be a felvételiző nyolcadikos tanulóktól a korábbi fenntartó alapítványnak úgy, hogy az alapítványnak már nem volt köze az iskolához.

A polgármester azt mondta a Nemzetnek, hoy a vádak egy része koholmány, másik részük nem igaz, a harmadik nem úgy volt, a maradék pedig „renitens diákok bosszúja.”

Kiemelt kép: Egri TV/Youtube

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.