Belföld

Tállai András akciója után olcsóbb benzint ígérő csalók léptek fel a Mol nevében

Csalók károsították meg a Mol kereskedelmi partnereit az elmúlt hetekben.

A 24.hu információi szerint a nemzeti olajtársaság körlevélben figyelmeztette a cégeket arra, hogy ne dőljenek be minden árengedményes ajánlatnak, mert

nem mindenki Mol-os, aki azt mondja magáról,

ezért az üzletkötés előtt győződjenek meg arról, hogy valóban a Mol emberei léptek-e kapcsolatba a céggel.

A körlevélben arra hívták fel a figyelmet, hogy a csalók a Mol nevében kínáltak eladásra olcsóbb üzemanyagot, és az akciós ajánlatra hivatkozva jelentős összegeket utaltattak maguknak. A leírásból arra lehet következtetni, hogy az ál Mol-osok azonnali utalást kértek a literenként 15-20 forinttal olcsóbb üzemanyagért, és hamisított számlát küldtek a partnereknek.

Mint ismert, a Molnak az elmúlt napokban más okból is komoly kellemetlenséget okozott az olcsóbb üzemanyag.

Tállai András, a NAV vezetője saját képviselői választókörzete számára kijárta, hogy az olajtársaság térjen el a szokásos mikropiaci szabályaitól, és adja olcsóbban az üzemanyagokat. Mezőkövesd fideszes képviselőjének árleszorító akciója azonban a végső soron csökkentette a részvénytárság bevételét. Ezért a Mol is magyarázkodásra kényszerült.

A Mol sajtóosztálya cikkünk megjelenése után közölte, hogy a közelmúltban valóban történetek visszaélések. A Mol mellett azonban más üzemanyag-nagykereskedő nevével is visszaéltek már, ezért a Magyar Ásványolaj Szövetség is kiadott egy figyelmeztetést. A Mol “megtette a megfelelő jogi lépéseket”, és mivel az eljárás folyamatban van, a cég a részletekről nem nyilatkozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik