Belföld

Tíz milliárdért dolgozhat a Tiborcz-közeli cég

10,7 milliárd forintért újítja fel a West Hungária Bau (WHB) vezette konzorcium a Károlyi–Csekonics-palotaegyüttest – szúrta ki a Magyar Nemzet.

A Tiborcz István-közeli WHB a Build IT Mérnökirodával és az Épkar Zrt.-vel alkot konzorciumot. A közbeszerzési felhívást úgy tették közzé, hogy abban a felújításra szánt összeg nem volt előre meghatározva.

Ha Tiborcz a környéken van, megnyílik az államközeli bankok zsebe
Nem kell szakmai tapasztalat, se tőke, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank átvette Orbán veje és Szivek Norbert belvárosi ingatlanprojektjének hitelezését.

A West Hungária Bau Paár Attila érdekeltsége, de

a cégcsoport korábban Tiborcz Istvántól vásárolt. A WHB vette meg ugyanis a közvilágítási tenderekkel korábban taroló Tiborcz-érdekeltség Eliost.

Sőt az egyik leánycégben, a WHB Ingatlan Kft.-ben egy rövid időre tulajdonosként is megjelent a miniszterelnök veje, mielőtt eladtavolna a részesedését egy Brit Virgin-szigetekre bejegyzett offshore cégnek. A WHB rendre tarol a közbeszerzéseken, tavaly 25,4 milliárd volt az árbevétele, amelyet részben az állami tendereken elnyert munkáknak köszönhetett.

A műemléki védelem alatt álló Károlyi-palota a renoválás után egy a reformáció 500. évfordulója alkalmából kötött megállapodás értelmében az államtól a református egyházhoz kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik