Belföld

Fordulat az ország legzaklatottabb bölcsődéjében

Volt két rendőrségi házkutatás, több dolgozót rabosítottak, de még egy dolgozói lázadás is kellett ahhoz, hogy a balatonfüredi önkormányzat megváljon a Városi Bölcsőde vezetőjétől.

Bóka István balatonfüredi polgármester a héten elfogadta a Noszlopy lakótelepi bölcsőde igazgatónőjének felmondását, miután az önkormányzat által fenntartott intézmény dolgozói közös panaszlevélben fordultak hozzá segítségért.

A 24.hu információi szerint a dolgozók kollektív felmondást helyeztek kilátásba, ha továbbra is együtt kell dolgozniuk az igazgatónővel.

Az intézmény tíz dolgozója a polgármesternek küldött levélben azzal érvelt, hogy olyan rossz munkahelyi légkör és annyira megromlott a kollektíva és a vezető közötti kapcsolat, hogy az már tovább nem tartható.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberei a nyár elején két alkalommal is tartottak házkutatást az önkormányzati bölcsődében. A gazdaságvédelmi osztály nyomozói a vizsgálat során iratokat foglaltak le. Később a dolgozók egy részét rabosították is az igazgatónőt érintő munkaügyi visszaéléssel kapcsolatos nyomozásban. A rendőrség szeptemberben arról tájékoztatta lapunkat, hogy közfeladati helyzettel visszaélés bűntett valamint hamis magánokirat felhasználása vétség megalapozott gyanúja miatt vizsgálódnak.

Akkor az önkormányzat megvédte a vezetőt. Kovács Judit a balatonfüred.hu szerint most is közös megegyezéssel távozhat a bölcsőde éléről, és megszünteti közalkalmazotti jogviszonyát is. Hári Lenke, a város fideszes alpolgármestere a helyi újságnak azt mondta, hogy elégedettek voltak a bölcsődevezető szakmai munkájával, mégis elfogadták felmondását.

Kiemelt képünk illusztráció: MTI/Balázs Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik