Belföld

Egy büfés bosszúja áll a háttérben a zaklatással vádolt színigazgató szerint

Szikora János tagadja az ellene felhozott vádakat, miszerint molesztált volna akárkit is.

Csütörtökön súlyos vádakkal állt elő Kátai István, aki szerint Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója molesztált egy fiatal lányt. Szikora emiatt közleményt adott ki a színház honlapján péntek este.

Szikora János rendezőt is zaklatással vádolják
Kátai István szerint a székesfehérvári színház igazgatója a színház büféjében fogdosott egy színészhallgató lányt.

Azt írja, az ATV-nek november 7-én és 8-án adott Kátai-nyilatkozat “személyemet súlyosan kompromittáló kijelentés” volt. Ezután átmegy személyeskedésbe: szerinte Kátai Facebookján az áll, hogy a Vörösmarty színésze. Majd jön a kemény fordulat:

Ezúton kijelentem, hogy Kátai István soha nem volt a Vörösmarty Színház színésze, Ő a Vörösmarty Színház büfése volt, amely szerződését összeférhetetlen, botrányos magaviselete miatt 2016. december 14-én december 31-i hatállyal megszüntettem.

A fellelhető információk alapján Kátai valóban eljátszott kisebb szerepeket, később kreatív séfként is dolgozott. Szikora szerint Kátai kirúgásakor azt kiabálta,

Ezt meg fogom bosszulni! Ezt nem viszi el szárazon!

Szikora ezért kijelentette, az ATV-ben vázolt eset a valóságban sohasem történt meg, ilyen jelenetnek nem volt a szereplője, “szexuális zaklatás, hatalommal való visszaélés nem történt.” A rendező elítéli mélységesen a szexuális zaklatás és hatalommal való visszaélés minden formáját, és fontosnak tartja, “hogy mielőbb megtaláljuk üldözésének megfelelő törvényes kereteit.”

Azt viszont megengedhetetlennek tartja, ha valaki büntetlenül, bosszúból így eltorzítja a valóságot.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/ Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik