Belföld

Bangóné: A politikai életben is van zaklatás

bangóné borbély ildikó (bangóné borbély ildikó)
bangóné borbély ildikó (bangóné borbély ildikó)
A szocialista politikus szerint Kerényit és Martont már vezetőszáron kéne elvezetni.

A Hír TV reggeli műsorában Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, teljesen mindegy, művészként, tudósként, dékánként mit ért el valaki, a szexuális zaklatást, bántalmazást nem lehet megbocsátani.

Ne legyünk álszentek, a társadalom minden szegmensében előfordul zaklatási ügy, legyen az verbális, testi vagy szexuális.

Nem akarunk erről beszélni,

a politika legnagyobb bűne pedig az, hogy nem akarjuk elismerni, hogy ez óriási probléma a magyar társadalomban és a világon.

Arra külön is felhívta a figyelmet, hogy a mostanában napvilágot látott ügyek közös jellemzője a visszaélés a hatalommal.

Pont a politikai életben nincs ilyen? Biztos, hogy van!

Szerinte már egyfajta zaklatás az is, ahogy a női képviselőket minősítik a férfiak. Példának a fideszes Németh Szilárdot hozta, aki közösségi oldalán egy fotó-összeállítást posztolt róla, szemléltetve, milyen drága ruhákat hord és mikor jár fodrászhoz. Ő már ezt is zaklatásnak veszi, bár otthon csak nevettek, mert tudják, hol vásárol, és azt, hogy a szomszédba jár fodrászhoz. Németh Szilárd egyébként szívesen hozza szóba másnál is a fodrászt.

Demeter Márta Németh Szilárdtól kapta élete első szexista beszólását
Azzal a hivatkozással tiltotta ki a nemzetbiztonsági bizottság üléséről, hogy az nem „fodrászszalonok pletykaközpontja".

Az ellenzéki képviselő a komolyabb ügyeknél nagyon kiakadt, amikor védték a zaklatókat.

Gyerekekről, megalázott tinikről, felnőttekről beszélünk. Senkinek nincs joga hozzá, hogy bárkit megalázzon ebben az országban!

Bangóné kikérte magának, hogy a kormány semmit nem tesz, sőt, a KDNP azt hangoztatja, hogy ilyen szigorú törvény még nem volt az országban.

Hol büntetik ezt? Már vezetőszáron kellene elvezetni Marton Lászlót és Kerényit. És még mosakodnak…

A politikus szerint hiába a bocsánatkérés, az ilyen bántalmazásokat soha nem lehet megbocsátani, a társadalomnak és a politikának pedig óriási a felelőssége, meg kell értetni: ez bűncselekmény.

Kiemelt fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik