Belföld
Lőrinczy György átvette a Budapesti Operettszínház vezetését

Még Kerényi számát is törölte az Operettszínház igazgatója

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2017. 11. 09. 21:50

Nagyon nehezen dolgozza fel Lőrinczy György, hogy egykori barátja ilyen helyzetbe keveredett. Az is kiderült, miért nem rúgták ki azonnal hatállyal a fenekelő Kerényit, miért csak nyugdíjazás lett a dologból.
Korábban a témában:

Amikor ez az etikai vizsgálat lezajlott, akkor én felhívtam a rendező urat és közöltem vele, hogy mi most beszéltünk utoljára, és kitöröltem a telefonszámát – mondta Lőrinczy György, az Operettszínház igazgatója az RTL Klub Híradójának Kerényi Miklós Gábor rendező molesztálási ügyéről.

A színházat három éve vezető Lőrinczy azért is akarta azonnali hatállyal nyugdíjazni, mert nagyon jól ismeri, és tudja, neki az a legnagyobb büntetés, hogy nem léphet be többé az épületbe. Az igazgatónak védeni kell a színház érdekeit is, de a vizsgálatot is le kell zárnia. Ezért megviselték a történtek.

Hozzátette, egykori, volt barátként is nehéz lesz ezt feldolgoznia, valamint rajta marad a stigma, hogy cinkos volt, tudott az ügyről.

Maros Ákos borította az ügyet azzal, hogy vállfával fenekelte a színészt. Mindezekről nem tudott Lőrinczy, akiről szintén kiabált néha a KERO művésznevű Kerényi. Azt tudta amúgy az igazgató, hogy ilyen dolgok vannak. Azt nem tagadja, hogy Kerényi néha “hülyén viselkedett”.

Lőrinczy a neten megkereste Kerényi áldozatait is. Volt, aki írt neki egy saját történetet. Ezt ügyvédi letétbe akarták tenni, de ezt az ügyvéd csak úgy vállalta, hogy az áldozatnak szembe kell néznie a tettessel. Marosnak az igazgató megköszönte, hogy kiállt, valamint etikai vizsgálat is indul. Kiderült, azonnali hatállyal azért nem küldhették el, mert jogilag még nem merült fel ellene semmi.

(Kiemelt kép: MTI / Marjai János)
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.