Beer Miklós: Meggyőződésem, hogy a jövőben is keresztény marad Európa

A váci püspök szerint Európában ismét itt az ideje az összefogásnak.
Kapcsolódó cikkek

Ma egy soha nem volt világ vesz körül bennünket

– mondta Beer Miklós váci püspök a Magyar Időknek adott interjújában.

Hozzátette, hogy ha végigszaladunk gondolatban a történelmünkön, rájövünk, hogy minden generáció küzdött hasonló feszítő gondokkal a honfoglalás óta. Beer szerint el kell fogadnunk, hogy nekünk is meg kell vívnunk a csatáinkat.

Fel kell lépni az ellen, amit Ferenc pápa leselejtezési kultúrának nevez. Hogy mindent elural a fogyasztás, a tárgyak, az eszmék, a gondolatok, a hitek állandó lecserélésének parancsa.

A váci püspök úgy véli, keresztény emberként választ kell találnunk a jelenlegi kihívásokra, ehhez pedig a legfontosabb eszköz a párbeszéd. Elmondása szerint  a keresztény egyházaknak meg kell újulni, és újra fel kell éleszteni magunkban a szolidaritást és a megbékélést.

Az iszlám vallást sem szabad kárhoztatnunk, mivel akik elkövetik a terrorcselekményeket vagy törvénytelenségeket, éppúgy nem igazi muzulmánok, ahogy Európában sem tartjuk igaz kereszténynek az ateistákat, a keresztény hitelvekből gúnyt űzőket.

Megjegyezte, hogy ő is a kezdetektől fogva azt mondta, hogy humánusan kell kezelni a migrációs helyzetet, de „ha valaki bebocsátást kér, ne az ablakon és a kerítésen keresztül törjön ránk”. Kijelentette: a valódi bajbajutottak szerények és nem követelőzők.

A váci püspök szerint Soros nem egyenlő a Sátánnal
Médiaszerepléseiről és a KDNP-s megnyilatkozásokról is beszélt Beer Miklós ATV-n.

Meggyőződése, hogy a jövőben is keresztény marad Európa, ehhez azonban szerinte fel kell ismernünk:

ma Európában ismét itt az ideje az összefogásnak. Inkább erre kellene koncentrálni egymás besározása, támadása helyett.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Címkék: beer miklós