Belföld

Az EP elnöke megállítaná a Fidesz sorosozó konzultációját

Ujhelyi István úgy tudja, Orbán Viktort még a Néppárt sem vett védelmébe. A miniszterelnökkel személyesen egyeztet majd az EP elnöke.

Az Európai Parlament elnöke magához rendeli a magyar nagykövetet és telefonon beszél Orbán Viktorral, hogy magyarázatot követeljen a nemzeti konzultációs kérdőív kapcsán – közölte Facebook-oldalán Ujhelyi István szocialista EP-képviselő.

Ezt az EP illetékes szóvivője az MTI megkeresésére úgy pontosította, hogy az Európai Parlament elnökének kabinetvezetője telefonon fog beszélni a magyar uniós nagykövettel a „Soros-tervről” szóló konzultációról, Antonio Tajani pedig az EU jövő heti göteborgi csúcsértekezletén találkozik Orbán Viktorral, ahol egyeztetnek a kérdésről, bekéretésről nincs szó.

 

Ujhelyi azt írta: az Európai Parlament szerda délutáni elnöki értekezletén, ahol a képviselőcsoportok vezetői és az EP elnöke stratégiai ügyekben tárgyalt, napirendre került Magyarország és a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáció ügye. Az MSZP-s politikus szerint még a néppárti képviselőcsoport sem vette védelmébe a Fideszt.

Guy Verhofstadt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért képviselőcsoport vezetője a Twitteren azt közölte:

Kérésemre az Európai Parlament elnöke magához kéreti Magyarország uniós nagykövetét annak érdekében, hogy leállítsák az úgynevezett „nemzeti konzultációt” Soros ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik