Belföld

A fagyasztóban ölték meg a beteg gekkókat az állatos kávézóban

24.hu
24.hu

2017. 11. 08. 07:55

Megszólalt Budapest egyik közkedvelt állatos kávézójának, az exZootic Café egyik korábbi dolgozója, aki a hvg.hu-nak azt mondta, kegyetlen, ahogy tartják az állatokat a helyen. Elmondása szerint ezek az élőlények szenvednek, a brazíliai óriás madárpókot például annyira kis dobozban tartották, hogy a lábai már a műanyag tartó falán voltak.

Hozzátette, vannak olyan vendégek, akik oda sem figyelnek az állatokra, ezért előfordul, hogy az állat leesik, miközben elmenni próbál.

Volt egy göndörszőrű tarantula, aminek kiszakadt a lába, mikor elejtették vagy eldobták, így vegetált egy ideig, majd elpusztult

– mondta.

A volt alkalmazott nem is érti, miért üzemelhet ma is a hely, miután hiába tilos egy helyen tárolni az emberi állati táplálékot, a kávézóban a kígyóknak, hüllőknek szánt patkány- és egértetemeket közvetlenül a vendégeknek felszolgált ételek mellett tartották.

A hely korábbi dolgozójának fotóin látszik, hogy két tömb reszelt sajt és a fekete hamburgerbucik mellett ott van a 10 darabos fagyasztott rágcsáló.

Az exZootic Café gekkói láthatóan le voltak soványodva, a tulajdonos szerint azért, mert betegen fogadták be őket. A beteg gekkók közül több is elpusztult, vagy a helyen ölték meg őket, elkerülve a további szenvedést. Volt olyan állat, amit beraktak a fagyasztóba, a lap forrása szerint ugyanoda, ahol tégelyekben a fagyit is tárolták.

Az október végéig ott dolgozó alkalmazott szerint a beteg állatok semmilyen kezelést nem kaptak, többen közülük olyan rosszul néztek ki, hogy az a vendégeknek is feltűnt.

A kenguru véreset pisilt, a szurikáta azért van most egyedül, mert a testvére rejtélyes körülmények közt meghalt. A leguán bőrbeteg, csúnyán terjedő gennyes sebe volt, és szegény nagyon fázik, folyamatosan infralámpa alatt kellene lennie, ezért kucorog a lehető legmelegebb helyen

– mondta.

Héjjas Barbara állatorvos azt mondta, már az első napon látszott, hogy vannak problémás dolgok:

a szakállas agámán harapott sebet láttam, szerencsétlen kengurunak hasmenése volt, mert a gyerekek a személyzet szeme láttára etették ropival.

Az üggyel két szervezet foglalkozik, az Állatmentő Szolgálat és Országos Állatvédőrség Alapítvány, azonban eddig hiába fordultak már több szervezethez is.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.