Belföld

Seszták Miklós megmagyarázta, miért nem drágult valójában a vizes vb

A miniszter szerint felesleges túlzás a költségekbe beleszámolni a világbajnokságra épült Duna Arénát.

„Felesleges túlzásnak” nevezte Seszták Miklós, hogy a vizes világbajnokság költségeibe beszámítják a rendezvényre épült Duna Aréna költségeit.

A fejlesztési minisztert – aki egyben a vb kormánybiztosa is volt – az Országgyűlés gazdasági bizottságán kérdezte az MSZP-s Szakács László arról, hogyan lett az eredetileg 24,5 milliárd forint költségűre tervezett rendezvény 170 milliárd forintnál is drágább.

A 444 idézi Seszták válaszát: a miniszter szerint nem is lett drágább a világbajnokság az ígértnél, csak 2 milliárddal. Azt mondta, amikor 2012-ben Magyarország elnyerte a szervezést, a nemzetközi úszószövetséggel kötött szerződésben 44 milliárdos kiadásról volt szó, ez ment fel előre nem látható követelmények miatt 46-ra, a később emlegetett 24,5 milliárd pedig csak a szűkebb értelemben vett feladatokról szólt. A további különbség, mintegy 125 milliárd forint pedig olyan fejlesztésre ment, amit így is-úgy is megcsináltak volna.

Az aréna, mélygarázs, utak költségeit a vébé költségeibe beszámítani teljesen felesleges, túlzás

– jelentette ki Seszták Miklós, aki azzal példálózott, hogy ha egy család a nyaralás előtt átnézeti a kocsiját és kiderül, hogy lyukas az olajteknő, annak a cseréje nem számít bele a nyaralás árába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik