Belföld

Összeverték a hatvani kórház ügyeletes orvosát

Vádat emeltek két férfi egy nő ellen Heves megyében, miután idén tavasszal megvertek egy orvost a hatvani kórházban, mert hosszúnak találták a várakozási időt. A trió tagjait csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt állítják bíróság elé, és ha az ügyészségen múlik, mind letöltendőt kapnak.

A vádlottak rokonaikat –  anyát és gyermekét – kísérték el április 6-án este az ügyeletre, mert a csecsemő belázasodott. Amint beértek a kórházba, követelték a baba ellátását, emiatt szóváltásba keveredtek a dolgozókkal, akik próbálták őket türelemre inteni.  A társaság azonban inkább átment az ügyeleti szoba elől a közeli sürgősségi vizsgálóhoz, ahol tovább folytatták a kiabálást. A hangzavarra a helyiségből kiment egy orvos, és felszólította őket, hogy legyenek csendben, mert zavarják a munkájukat. Egyúttal megkérte a családtagokat arra, hogy várakozzanak az ügyeleti szoba ajtaja előtt. Vissza is kísérte őket oda.

Nem telt el sok idő, amikor a sürgősségi betegellátást végző orvos ismét azt hallotta, hogy zajonganak a váróban, ezért ismét kiment a folyosóra, ahol a vádlottak annak ellenére veszekedtek az ügyeletes nővérrel, hogy a lázas kisgyermeket az anyja már bevitte a rendelőbe. A doktor emelt hangon rendre utasította a kiabáló rokonokat, akik „válaszul” nekirontottak.

Az elsőrendű vádlott két kézzel lökdöste a mellkasánál, amit az orvos úgy próbált hárítani, hogy megragadta a férfi ruháját. Ekkor a támadó fia – a másodrendű vádlott – ököllel kezdte ütlegelni. A doktor a földre került, a páros még ezután sem állt le. Eközben a harmadrendű vádlott anya lefogta a védekezni próbáló orvos kezeit.

A támadásnak egy, a váróban tartózkodó beteg vetett véget a hangoskodásra kiérkező kórházi dolgozók segítségével. Az orvos több, köztük súlyos, szakításos töréses sérülést is szenvedett.

Hernádkak kicsiny település Miskolc közelében, vitatott beruházásokkal. Ahhoz képest, hogy a térség az egyik legszegényebb Európában, a faluban az emberek viszonylag stabil anyagi körülmények közt élnek. A cigánysoron viszont jellemző a nélkülözés, terjed a drog, rossz a közbiztonság. Sokan változásra várnak, igaz, Orbán Viktor neve hallatán többen fellelkesülnek. Riport a kampány kezdetén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.