Belföld

Felmosást ígért a mentő, hogy bejuthassanak az agyvérzést kapott beteghez

Egy nő azzal hívta fel a mentőket még a múlt héten, hogy férje rosszul lett, egész pontosan jobb oldali végtaggyengeségről számolt be. A segítség gyorsan megérkezett, ám a személyzet szokatlan kéréssel találta szembe magát a lakás ajtajában. Az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatott, hogy a feleséget ugyan megnyugtatta a piros kabát látványa, ám a munkavédelmi szempontból is előnyös bakancson megakadt a tekintete, és rászólt a mentőkre:

A cipőket vegyék le! Ne járkálják össze a lakást ebben a nagy cipőben, mert nemrég lett felmosva.

Egy ilyen bakancs fel- és levétele nem egyszerű, de legfőképp nem gyors folyamat. Ki kell fűzni, sőt van amelyiken plusz cipzár garantálja a védelmet – írják.

A helyzetet a mentőápoló humora tette kevésbé kínossá. Megígérte, ha lesz idő a beteg ellátása után, ő maga fogja újból felmosni a padlót, ha lábukon maradhat a bakancs. Végül bejutottak. Az már a helyszíni vizsgálatok alatt kiderült, hogy a férfi súlyos agyvérzést kapott.

A férfin a közeli stroke centrumban életmentő beavatkozást hajthattak végre.

Bár a felmosás így elmaradt, az asszony végül hálásan köszönte meg a lakást „összejárkáló” bajtársak segítségét. Mielőbbi felépülést kívánunk!

– áll a közleményben.

Októberben egy eszméletlenül fekvő idős nőhöz kérték a mentők segítségét Budapesten. Az asszonyra egy VIII. kerületi ház folyosóján talált rá a bejelentő. Ugyan elmondta, hogy melyik az ő kaputelefonja, de a beszélgetés után elhagyta a lakást, hogy a beteg mellett lehessen. Jobb híján így csaknem az összes lakásba becsengettek, hátha valaki beengedi őket. A legtöbb helyen a lakók valószínűleg nem voltak otthon, két válasz azonban kiábrándító volt: a bizalmatlan lakók ugyanis nem engedték be a segítségül érkező mentőcsapatot. Végül a mentősofőr rutinja segített, aki bekapcsolta a mentőautó szirénáját és addig hagyta „üvölteni”, amíg a hangjára kinyíltak az egyébként berezonáló ablakok. Ekkor egy lakó leszaladt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik