Belföld
Budapest, 2012. június 22.
A Budai Irgalmasrendi Kórház XIX. századi épülete a fõváros II. kerületében, a Frankel Leó út 54-ben. A gyógyítómunkát és az épületet 2001-ben vette vissza az államtól a Betegápoló Irgalmasrend.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Ezért nem vitték be a kórházba az elütött idős nőt

24.hu
24.hu

2017. 11. 06. 13:52

Mint vasárnap megírtuk, mentőt hívtak az idős asszonyhoz, akit az Irgalmasrendi kórház előtt ütött el egy autó. A kórház bejárata előtt egy tolató autó ütött el pénteken egy idős nőt, aki elterült a földön és a fejéből elkezdett szivárogni a vér. Az illető a néni segítségére sietett, a kiszálló sofőrnek pedig mondta, hogy hívjon ki valakit a kórházból.

A Zoom.hu-nak az Irgalmasrendi főigazgatója elmondta, hogy a belgyógyász-főorvos, majd egy nővér és egy ápoló ment ki az idős asszonyhoz az utcára. Ezután a főigazgató is odaért a helyszínre, aki irányította a forgalmat és megpróbálta a mentőket a megfelelő helyre terelni.

Ez nem volt túl sikeres akció, mivel a mentősök rossz helyen fordultak be, majd dugóba kerültek, ezért telt el nagyjából húsz perc, mire odaértek. A főigazgató szerint a mentők érkezéséig a kollégái folyamatosan beszéltek a sérülthöz és meggyőződtek arról, hogy stabil az állapota, nincs életveszélyben.

Az igazgató elmondása szerint a hatályos jogszabályok szerint jártak el, mert a kórházban nincs traumatológia, azaz olyan osztály, ami el tudná látni a súlyos sérülteket. Hozzátette, ugyan vérzett az idős hölgy feje, de az orvosok szerint ez nem volt számottevő, a légzésfunkciója is rendben volt.

A protokoll azt diktálja, hogy ilyen esetekben mentőt kell hívniuk, hogy a sérültet a területileg illetékes kórházba szállítsák. Az igazgató leszögezte, hogy más lett volna a helyzet, ha az idős nő valóban életveszélyben lett volna, mert akkor a kórház intenzív osztályán vagy a sebészeten segíthettek volna rajta.

Kiemelt kép: MTI/MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.