Belföld

Elűzi a nap az országra sivalkodó ködöt

Kellemes őszi idő lesz egész hétvégén, kirándulásra fel!

Hűvös, ködös pitymallatra ébredhetnek, akik szombat reggel korán kidugják a lábuk a takaró alól: jellemzően fagypont körül van a hőmérséklet az országban az Időkép szerint (leszámítva keletet), még az általában jobban felmelegedett fővárosban is 0 fokot mérnek.

Nappal aztán folytatódik az elmúlt egy-két nap kellemes időjárása. Sok napsütésre lehet majd számítani, északkeleten lehet több a felhő, de csapadék ott se lesz. Északnyugaton feltámadhat a délies szél. Összességében 11-16 fok lesz nappal.

A nyugodt, eseménytelen idő vasárnap is folytatódik. Reggel pára- és ködfoltok alakulhatnak ki, gyenge fagy is lehet. A reggeli átlag 3 fok után nappal 12-17 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Melegebb levegő érkezik ugyanis a déli széllel ami megint megélénkülhet nyugaton.

Hétfőn már előfordulhat kisebb eső-zápor is a Dunántúlon. Alapból felhős-napos idő lesz, nyugaton még mindig erősebb széllel. A reggeli átlag 5 fok után nappal 9-16 fok várható.

Kedden napos idő lesz, kisebb eső a Nyugat-Dunántúlon lehet, megélénkülhet az északnyugati szél, megágyazva a másnapi nagyobb esőknek. Reggel 4, nappal 9-15 fok lesz.

Bővebb időjárási infókért látogassa meg a Kiderül.hu-t!

(Kiemelt kép: MTI Fotó/ Sóki Tamás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik