Belföld

Elszabadult vontatmány ölt meg három embert Miskolcon – házi őrizetben a kamionos

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2017. 11. 03. 14:00

Házi őrizetbe került az a kamionos, aki a gyanú szerint három embert halélért felelős. A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája ezzel elutasította az ügyész indítványát, miszerint  a sofőrt helyezzék előzetes letartóztatásba.

Az eddigi adatok szerint a férfi a 306-as úton az M30 út irányába haladt a vontatóval és az utána kapcsolt nyerges félpótkocsiból álló kamionnal. Indulás előtt ő akasztotta össze a járműszerelvényt – de nem  ellenőrizte azt kellő alapossággal.

Egy balra ívelő kanyarban végül – a megengedett sebességnél gyorsabban haladva – szétkapcsolódott, a pótkocsi egyenesen haladt a menetirány szerinti, bal oldali forgalmi sávba, ahol érintőlegesen összeütközött egy autó bal oldalával. A pótkocsi ezután továbbhaladt a bal oldali forgalmi sávban, majd frontálisan összeütközött egy másik járművel, amelynek három utasa a helyszínen életét vesztette. 

Miskolc, 2017. október 31.
Egy teherautó leszakadt és elszabadult vontatmányával ütközött, összeroncsolódott személyautó a Miskolcot elkerülõ 306-os számú úton 2017. október 31-én. A balesetben több ember, legkevesebb három a helyszínen életét vesztette.
MTI Fotó: Vajda János
MTI Fotó: Vajda János

A bíróság a szökés, elrejtőzés veszélyéjét kisebb mértékben állapította meg. Amennyiben a bűnössége fennáll, 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság figyelembe vette a gyanúsított személyi és tárgyi körülményeit, miszerint rendezett családi háttérrel rendelkezik, bejelentett lakcímmel, ingó-, ingatlantulajdonnal, munkahellyel. Körülbelül 10-12 éve van nyerges vontató vezetésére jogosító vezetői engedélye, ezalatt több mint egymillió kilométert vezetett le balesetmentesen. A Miskolci Törvényszék közleményében hozzátette:  tekintettel voltak arra is, hogy a vontatmány „elszabadulására” vonatkozó szakértői vélemény még nem készült el.

Mindezek alapján a járásbíróságnak az az álláspontja, hogy a házi őrizet alkalmazása is elegendő ahhoz, hogy eredményesen záruljon a nyomozás. A végzés nem jogerős, az ügyész ugyanis fellebbezett, hogy a sofőr kerüljön előzetes letartóztatásba.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.