Belföld

Bayer megnevezte az újabb “zaklatót”

Aki viszont utána felhívta, a publicista pedig visszakozott.

Az egyik fővárosi színház vezetőjét azzal vádolta meg Kalmár Péter, hogy még Marton Lászlónál is szörnyűbb dolgokat tett. A rendező-producer blogján nyílt levelet írt az érintett fiának, de nem nevesítette. Megtette ezt helyette Bayer Zsolt, aki – szintén a blogján – egyértelműen megnevezte az illetőt, és azt írta, ha igazak a vádak, börtönben a helye, ha nem, akkor Kalmárt kell börtönbe zárni a rágalmai miatt.

A kormánypárti publicista a minap még remekül szórakozott a Marton-ügyön, megtalálta a párhuzamost a szexuális zaklatás és a menekültválság között, most viszont iszonyatosnak nevezte a helyzetet.

Itt tartunk most. Vagyis nem tartunk sehol. Csak kezdünk eliszonyodni ettől az egész belterjes, ki tudja milyen rémségeket rejtegető világtól. És csak azt kezdjük sejteni, hogy ehhez a világhoz a normális embereknek nem lehet semmi köze.

Bayert ezt követően felhívta az érintett. Közölte, hogy Kalmár Péter vádjaiból semmi sem igaz, és arra kérte a kormánypárti publicistát, hogy a Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatát is tegye fel blogjára. Ezt Bayer örömmel megtette, majd jelezte, őszintén reméli, hogy a megvádolt színházi ember igazat mond, a rágalmak alaptalanok. Neki nincs semmi oka az ellenkezőjét feltételezni. Ebben az esetben Kalmár Péternek kell elszámolnia tettével.

A megvádolt nyilatkozatát a 24.hu azért nem teheti közzé, mert annak felhasználását csak a közösségi médiában engedélyezte a Kossuth-díjas, aki szerint a rágalmak hátterében egyszerű szakmai féltékenység áll. 

Az amerikai Weinstein-botrányt követő Marton-ügy után egyébként a Facebookon sorra bukkannak fel a kommentek, amelyekben más magyar rendezőket is emlegetnek zaklatási ügyek kapcsán – emlékeztet a Népszava. A lap szerint több név is feltűnik, közülük néhány viszonylag gyakran, és a színházi világ szereplői úgy beszélnek az ügyekről, mintha azok közszájon forogtak volna. Ez ugyanakkor felveti, hogy akkor miért nem tett senki semmit, ahogy Kanadában, ahol 2015-ben azonnal vizsgálat indult Marton László ügye után, míg idehaza Kalmár Péter rendező súlyos vádjait eddig egyetlen áldozat sem erősítette meg saját történetével.

Gregor Bernadett a Story legfrissebb számában mesélt 20 éves sérelmeiről, a Színművészeti Egyetemen átélt megaláztatásokról. Szerinte a szakmán belül nyílt titok, hogy vannak a Marton-féle zaklatási ügynél is durvább történetek, a hallgatást ő a nagy félelemmel magyarázta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik