Belföld

Akkorát hangsúlyoztak és felhívtak Budapesten, hogy abbamaradt a keresztényüldözés

Az üldözött keresztényeken keveset fognak segíteni a dagályos nagy szavak, de azért lett egy Budapest Nyilatkozat.

Október 11-13. között nagy keresztényüldözési konferenciát tartott a magyar kormány vonatkozó helyettes államtitkársága „Nemzetközi Konferencia a Keresztényüldözésről – Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra” címmel. A 4 kontinens 32 országából érkezett sok résztvevő, köztük 10 egyházi vezető elfogadtak egy ún. Budapest Nyilatkozatot is.

Ezzel mindössze egyetlen gond van: nagy szólamok puffogtatása mellett gyakorlatilag nem tesz semmit, nem kötelez senki semmire, akárki egy legyintássel lerázhatja magáról. Az aláírók 13 pontban fogalmazták meg, mit szeretnének, az államtitkárság közleményében szerencsére dőlt betűkkel írta az állítmányokat, így ezeket soroljuk fel:

  1. Kifejezik…
  2. Üdvözlik és támogatják…
  3. Elismerik…
  4. Elítélnek…
  5. Felhívják…
  6. Hangsúlyozzák…
  7. Támogatják…
  8. Felhívják…
  9. Felhívják…
  10. Felhívják…
  11. Felszólítanak…
  12. Felhívnak…
  13. Sürgetik…

Nem tévedés, a nyilatkozatban sehol sem húzzák alá, emelik ki vagy vetik górcső alá. Csak a fentiek vannak.

(Kiemelt kép: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere  és Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár sajtótájékoztatót tart a Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra címmel rendezett kétnapos nemzetközi konferencia zárónapján Budapesten 2017. október 13-án. A konferenciát az Emberi Erõforrások Minisztériuma szervezte. MTI Fotó: Kovács Attila)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik