Belföld

A Russia Todayről érdeklődtek az MTVA-nál, de ők nem értették a kérdést

Az MTVA nem tudta értelmezni Ungár Péternek, az LMP elnökségi tagjának kérdését, miszerint bérel-e irodát a Kunigunda utcai köztévé-székházban a Russia Today orosz állami propagandatévé, írja az Átlátszó.

Állítólag a Russia Today világméretű terjeszkedése során szóba került egy esetleges magyar adás is, melynek Juszt László lett volna az arca.

juszt lászló (juszt lászló)
Juszt László az orosz állami propagandatévé magyar arca lett volna
Havi nettó kétmillió forintos bér mellé céges telefon és autó is járt volna. De az ügylet kútba esett. Juszt most az Átlátszót pereli milliókra.

Az LMP-hez eljutott olyan információ is, hogy az RT egy időben működtetett Magyarországon stúdiót, ezért a párt elnökségi tagja, Ungár Péter megkérdezte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot, hogy:

Kérem, legyenek kedvesek számomra tájékoztatást nyújtani arról, hogy bérel-e a Russia Today orosz nemzetközi televízió vagy hozzá köthető szervezet Önöktől a Kunigunda utcai telephelyükön irodát vagy stúdiót. Legyenek szívesek továbbá tételesen számot adni arról is, hogy milyen egyéb szervezetek bérelnek önöktől irodát a fent nevezett telephelyen?

Az MTVA viszont nem értette a kérdést:

Az Ön által feltett kérdések pontos tartalmát tekintve olyan értelmezési kérdések és nehézségek merültek fel, melyet pusztán az Ön által megfogalmazott kérdések nyelvtani értelmezésével illetve a köznapi szóhasználatot alapul vevő egyszerű értelmezésével nem állt módunkban kétséget kizáróan eloszlatni.

Ungár Péter erre úgy pontosított, hogy kikérte minden olyan személy vagy szervezet listáját, akik/amelyek 2012 óta irodát vagy stúdiót bérelnek vagy használnak a Kunigunda utcában. Az Átlátszó úgy tudja: erre még nem válaszolt az MTVA.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik