Belföld

18 órát várakoztatták a beteget a sürgősségin

Délután négy órakor érkeztek a Jahn Ferenc Kórházba, másnap délben távozhattak.

18 órán keresztül várakozott a budapesti Jahn Ferenc Kórház sürgősségi osztályán az az asszony, aki édesapját kísérte az intézménybe – tudósított az RTL Klub Híradója. Délután négy órakor érkeztek, másnap délelőtt háromnegyed tizenegykor kerültek sorra.

Mások is hasonló cipőben jártak, az emberek szenvedtek kint, volt, aki a földön, volt, aki a székeken próbált aludni. Az asszony elmondása szerint egy idős nő magatehetetlenül feküdt egy ágyon, és senki rá sem nézett.

Az RTL kereste a kórházat, hogy megtudja, küzdenek-e orvos- vagy nővérhiánnyal, vagy mire lenne szükség, hogy javítsanak az ellátáson, de senkit nem értek el az intézményből. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ annyit közölt, hogy a kórház sürgősségi osztályán naponta átlagosan 90-100 beteget látnak el, az orvosok mindent megtesznek a biztonságos, magas szakmai színvonalú ellátás érdekében.

Vasárnap délben az RTL riportere rejtett kamerával látogatta meg a kórházat. Bár kevesen voltak, mégis órákig várakoztak a betegek. Igaz, voltak, aki megjegyezték, az, hogy két óra alatt sorra kerültek, gyorsnak számít ahhoz képest, hogy 13 órát is várakoztak már.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik