Belföld

11 minisztert kérdeztek a letelepedési kötvényről, a kormány egy mondattal válaszolt

Az ellenzék kérdéseivel nem foglalkoznak.

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője rendszeresen foglalkozik a letelepedési kötvények ügyével, és számos alkalommal próbált meg információt kicsikarni a a kormányból a Magyarország számára veszteséges, de a külföldiek számára előnyös kötvényprogramról. A kérdésfeltevés kevés sikerrel járt.

Demeter ezért október elején új módszerhez folyamodott: 11 minisztertől kérdezte meg, helyesnek tartják-e azt hogy:

  1. Az Orbán-kormány nem csak tervezte, de meg is valósította a szervezett bevándorlást Magyarországra. A letelepedési kötvényprogrammal mára 20 ezer bevándorlónak adott élethosszig tartó letelepedési engedélyt hazánkba, csak azért, hogy a Rogán Antal nevéhez is köthető offshore cégek 180 milliárd forintot kaszáljanak. Ezek a cégek nem fizetnek Magyarországon egyetlen forint adót sem.
  2. Míg az Orbán-kormány nem hajlandó 1294 fő esetében csupán menekültügyi eljárást lefolytatni és milliárdokat költ hazug gyűlöletkampányra, addig 20 ezer olyan ember előtt nyitotta meg Magyarország kapuit ellenőrizetlenül, akik a kormányzati haveroknak fizettek.
  3. Az így beengedett emberek élethosszig tartó letelepedési engedély birtokában szabadon mozoghatnak Magyarországon és a schengeni övezetben úgy, hogy már több alkalommal kiderült, hogy elítélt külföldiek is vásároltak ezzel a programmal magyarországi letelepedést, mindössze 300 ezer euróért.
  4. Érdemi biztonsági ellenőrzés hiányában nemcsak korábban elítélt külföldiek jöhetnek minden akadály nélkül Magyarországra, de ellenérdekelt titkosszolgálatok is betelepíthették az embereiket.
  5. A magyar embereket nem kérdezte meg a kormány arról, hogy akarják-e, hogy a letelepedési kötvényprogrammal a kormány eladja a biztonságukat . Az Orbán-kormány a saját zsebére, az emberek feje fölött döntött erről, kockára téve Magyarország szuverenitását.
  6. A letelepedési kötvényprogram 2016 végéig 1,2 milliárd forintos veszteséget okozott a magyar államnak, ami mára közel 13 milliárd forintot tesz ki.
  7. A legtöbb letelepedési kötvényt a Rogán Antal nevéhez is köthető offshore cég jegyezte le, összesen 140 milliárd forint hasznot zsebelt be. Ez az a cég, melynek közvetett tulajdonosi cégeit mindössze egy nappal az előtt jegyeztették be egy adóparadicsomban, hogy Rogán Antal benyújtotta a törvényjavaslatot az országgyűlésnek. További mindössze egy hét alatt három ilyen cég is alakult, melyek részt vettek a letelepedési kötvény értékesítésében.

A képviselő október 24-én választ kapott a kérdéseire Dömötör Csabától, a Rogán Antal vezetése alatt álló Miniszterelnöki Kabinetirodából, ám abban mindössze annyi állt:

Egy olyan reménytelen helyzetben lévő párt, mint az LMP kétségbeesett politikai akciójával nem foglalkozunk.

A letelepedési kötvénnyel kapcsolatos visszásságokról itt olvashatnak bővebben.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik