Belföld

Veronai buszbaleset: eszméleténél volt a sofőr

Néhány méterre állt a lángoló járműtől, de a rendőröknek azt sem tudta megmondani, ő kicsoda.

Eszméleténél volt a sofőr a januári veronai buszbaleset után – derül ki az olasz rendőrség által felvett jegyzőkönyvből, amelyről a Bors számol be. A dokumentumot nemrég kapták meg a halálos áldozatok családtagjai.

Azt írják: V. János ki tudott jutni a buszból az ütközés után, a rendőrök az autópálya mellett találtak rá. Néhány méterre állt a lángoló járműtől, rázkódott a félelemtől és a kétségbeeséstől. Sokkos állapotban volt, segíteni nem tudott, azt sem tudta megmondani a járőröknek, hogy ő kicsoda.

A jegyzőkönyv rekonstruálja, hol ültek a gyerekek, és hová estek, miután a busz a sztrádán átívelő felüljáró pillérének rohant. Az egyik szülő elmondta: a boncolási jegyzőkönyvből tudta meg, hogy elbúcsúzhatott volna gyermekétől, hozzáérhetett volna, noha a tragédia után közvetlenül azt mondták, hogy inkább ne tegyék, mert szörnyű látvány.

A szülők azt tervezik, hogy a közelgő évforduló alkalmából elzarándokolnak Franciaországba, ahol síeltek a gyerekek és útközben megállnak Veronában annál a pillérnél, ahol történt a baleset, hogy megemlékezzenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik