Belföld

Nagyot lélegeztetőgépezett a Párbeszéd

19 millióért telik országzászlóra, akkor a 3 milliós lélegeztetőgépet is vegye meg Csepel - kéri a párbeszédes képviselő.

Csepelen még Hudák János párbeszédes önkormányzati képviselő se tagadja el, hogy van fejlődés, vannak értelmes beruházások. Azonban – mint az a tervezett, méregdrága birkózócsarnok ügyén látszik – sok értelmetlen látszatberuházás is létesül. Egyet-egyet állított szembe a képviselő a blogján.

Egyfelől kitalálta az önkormányzat, hogy a (trianoni döntésre emlékező) országzászlót állítanak a Daru-dombon, már a másodikat a kerületben. Az előterjesztés szerint ez 19 millió forintba kerülne. Az indok szerint üres a domb, de nagy a tér, ezért itt lehetne ünnepségeket tartani.

A másik oldal egy civil szervezetek támogatásáról szóló javaslat, ami szerint a XXI. Kerület és Környéke Mentőalapítvány kapna 300 ezer forintot lélegeztetőgép vásárlására. A kérelmező levél szerint egy Oxylog 2000 plus vagy Oxylog 3000+ típusú gépet venne az alapítvány, ami az árajánlatok szerint 3 302 000, illetve 4 953 000 forintba fájna.

A lélegeztetőgép azért kéne, mert a mentőkocsiban lévő sűrűn meghibásodik, 15 éves már, jó lenne lecserélni.

Mindenesetre a posztból kiderül, a testület még nem határozott a vagy-vagy kérdésben, amiről azt szeretné elérni Hudák, hogy és-és kérdés legyen. Ha már annyit hangoztatják, hogy Csepel gazdag, legalább az olcsóbb lélegeztetőgép teljes árát fizesse ki az önkormányzat.

(Kiemelt képünk illusztráció, rajta látható Somodiné Kovács Emma, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház intenzív terápiás osztályának főnővére, aki épp a betegszállítás során használt lélegeztetőgépeket ellenőrzi a kórházban 2015. február 17-én. MTI Fotó: Nagy Lajos)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik