Belföld

A kisgazdák Simicskát akarják miniszterelnöknek

Ezen kívül a Jobbikkal és az LMP-vel összefogva váltanának kormányt.

Október 20-án meglepő közleményt adott ki a politikai életben egyébként nem túl aktív Független Kisgazda-, Földmunkás – és Polgári Párt. A párt ugyanis azt írta, hogy

valódi képviselete az elfeledett Nemzetrésznek, a szegénységben, mélyszegénységben élő városi és falusi embereknek, a magyar vidéknek és az agráriumnak, a kitaszítottaknak, a kiszolgáltatottaknak, és a kisemmizetteknek csak abban az esetben lesz a 2018-as választásokat követően, ha a Jobbik, az LMP és a Független Kisgazdapárt összefog, és a közös miniszterelnök-jelöltünk Simicska Lajos lesz.

Csütörtökön este az ATV Egyenesen című műsorában Atyánszky György, a kisgazda párt alelnöke volt a vendég és a cél az lett volna, hogy elmagyarázza, pontosan hogyan is jutottak erre a következtetésre.

Csalódnunk kellett.

Atyánszky ugyanis azzal indokolta Simicska tervezett jelölését, hogy Stumpf István és Navracsics Tibor mellett ő volt az, aki létrehozta a Fidesz-rendszert. A rendszer közben elromlott, Simicska, Stumpf és Navracsics pedig eltávolodott Orbán Viktortól. Emiatt – a kisgazdák szerint – Simicska legitim jelölté vált, ráadásul ki tudná javítani a rendszer hibáit.

A párt szerint a Jobbik az a párt, amely valós kormányváltást szeretne, így a kisgazdák szívesen dolgoznának velük és a Jobbikkal. Kálmán Olga kérdésére azonban Atyánszky elmondta, hogy még egyik pártot sem keresték meg hivatalosan, de sejtik, hogy a közleményüket az LMP és a Jobbik, valamint Simicska is olvasta, így tudnak a szándékaikról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik