Belföld

Délutánra itt az eső

Vége a nyuginak, sok eső, zivatarok, erős szél várható a háromnapos hétvégén.

Szombaton a köd ritkul, a legtöbb helyen fel is oszlik, eközben északnyugat felől növekszik a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható. Késő estére 9, 14 fok közé hűl le a levegő.

A legtöbb felhő az északi, északkeleti megyékben lesz, arrafelé a délutáni órákban kisebb eső, zápor előfordulhat, máshol hosszabb időre is kisüt a nap

– írja a Kiderül.hu.

Intenzív csapadék vasárnap

Vasárnap a többnyire erősen felhős ég mellett elsősorban a délkeleti, keleti megyékben számíthatunk néhány órás napsütésre, miközben nyugat felől megvastagszik a felhőzet. Kora délután délnyugaton elered az eső, majd az intenzív csapadékzóna kelet felé terjed tovább, késő este már a Tiszántúlon is várható csapadék. Délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt.

A Dunától keletre mérsékelt marad a légmozgás, a Dunántúlon viszont északira fordul és megerősödik a szél, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Hétfőn eső és szél

Hétfőn, a nemzeti ünnepen túlnyomóan borult lesz az ég. Főként a nap első felében várható eső, zápor, több helyen számíthatunk kiadós mennyiségű (20 mm-t meghaladó mennyiségű) csapadékra.

Az erős északi szelet a Dunántúlon néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

(Kiemelt kép: MTI/Kallos Bea)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik