Belföld

Nem ad elég fényt a 260 milliós gyáli közvilágítás

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Két évvel ezelőtt Orbán Viktor vejének akkori cége végezte a cserét.

Reflektor kell kapcsolniuk az autósoknak sötétedés után Gyálon, mert nem ad elég fényt a 2015-ben elkészült LED-es közvilágítás. Az RTL Klub Híradójának riportja szerint a helyi civilek hivatalos fénymérést végeztettek október végén.

A hivatalos jelentésből kiderült, hogy a vizsgált járdaszakaszokon, ott ahol, vannak teljesen sötét részek, a közvilágítás nem megfelelő. A szakemberek javaslata szerint minden oszlopra kellene lámpát szerelni. A vizsgálatot az Eleven Gyál csoport rendelte meg, akik hiába szóltak már többször is az önkormányzatnak, egyelőre nem történt semmi.

A településen a hagyományos közvilágítást 2015-ben cserélték le LED-lámpásra, az uniós forrásból finanszírozott, 260 millió forint értékű közbeszerzést az Elios Zrt. nyerte. A cég akkor még Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozott. Ahogy arról a 24.hu-n is beszámoltunk, az Elios úgy kapta meg a megbízást, hogy drágább ajánlatot adott, mint a másik ajánlattevő, utóbbi azonban egy apróság miatt elbukta a pályázatot.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik