Belföld

Majdnem meghalt, mert felesége nem hitte el, hogy rosszul van

Bizonytalan hangú nő kérte a mentők segítségét a hét elején. Elmondta, hogy körülbelül húsz perce veszekedtek férjével, amikor a férfi mellkasi panaszokra hivatkozva csitítani próbálta. A dühös feleség ekkor még nem hitte el, hogy párjának komolyak a panaszai. A vitát a férj végül úgy zárta le, hogy bezárkózott a szobájába.

A mentésirányító hiába kérdezősködött, nem kapott több információt a betegről, mivel a nő nem állt szóba párjával. Hiába kérlelték a vonal másik végén, hogy legalább a telefont vigye oda az érintettnek.

Végül a mentésirányító inkább elkérte a férfi számát. El is érte a beteget, aki igazolta a történetet. Panaszai alapján azonnal elindították a kocsit.

„Tuti nincs nagy baj, hisz azóta még le is feküdt aludni”

– ezt mondta a mentőket szkeptikusan fogadó feleség.

Az esetkocsi szinte utolsó pillanatban érkezett. A vizsgálatok valóban komoly keringési zavart mutattak ki az addigra igen rossz állapotba kerülő betegnél. A 39 éves férfit életmentő helyszíni ellátás után szállították az intenzív osztályra.

A nő útközben azt ismételgette:

Azt hittem csak kamuzik! Soha hasonló panasza sem volt!

A feleség később telefonon köszönte meg a mentésirányító emberséges hozzáállását, és megígérte, soha többé nem fog veszekedni férjével – áll az Országos Mentőszolgálat tájékoztatásában.

(Kiemelt kép: Országos Mentőszolgálat/Facebook)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik