Belföld

Közel kétmillióért emeltek kerítést a Hős utcában

Az ottlakók szerint ez nem jelent sok segítséget az illegális szemételhelyezés megoldásában.

Egy néhány méteres kerítést és hat, útlezárásoknál használt betontömböt helyezett el a budapesti X. kerületi önkormányzat két, Hős utcai épület köré. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy ez 1,8 millió forintjába került az önkormányzatnak. A helyi képviselők szerint ez elég magas ár egy olyan kerítésért, amely még csak nem is folytonos. Tóth Balázs LMP-s önkormáynzati képviselő azt mondta a lapnak, hogy inkább őrizni kellene a környéket.

Az önkormányzat szerint azért volt szükség az intézkedésre, mert óriási mennyiségű szemetet halmoztak fel az érintett területen és annak elszállítása 20 millió forintba került.

A társasház telkének szabályos körbekerítésével a hasonló helyzetek legalább részben megelőzhetők, az illegális, tehergépkocsival történő hulladéklerakás remélhetőleg megakadályozható. A kerítésépítéssel kapcsolatos munkálatok október 13-án befejeződtek.

A lapnak nyilatkoztak a lakók is, akik nem értik, hogy miért volt szükség a kerítésre, ugyanis a betontömbök mellett könnyedén el lehet menni, és hiába van kerítés, az ajtók nyitva vannak, autóval is be lehet hajtani. A lakók úgy érzik, hogy a helyzetük nem javult, magára hagyták őket a problémáikkal.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik