Belföld

Tragédia az M5-ösön – Fékezés nélkül hajtott kamionba a rendőrök kisbusza

Bár a vizsgálat még tart, az elsődleges adatok szerint nagy valószínűséggel utoléréses baleset történt az M5-ös autópályán Kecskemétnél, ahol múlt hétfőn ketten életüket vesztették – a Készenléti Rendőrség törzsőrmestere és a rendőrségi kisbusz vezetője. A Zsaru magazin azt írja, két kamion közlekedett közvetlenül a rendőröket szállító busz előtt,

az elől haladó jármű 4,5, a másik pedig 1-1,5 másodperce állt már, amikor az egyenruhások busza hátulról, szinte fékezés nélkül belecsapódott az előtte lévő szerelvény vontatmányába.

A buszon tizenkilenc, szolgálatból hazafelé tartó rendőr utazott, közülük csak ketten nem sérültek meg. Többen súlyos állapotban kerültek kórházba, ketten  boka- és orrcsonttörést szenvedtek.

Még tart ugyanakkor a járművek adatrögzítő berendezéseinek elemzése. A sebességet műszaki szakértő vizsgálja, de a jelenlegi adatok szerint tipikus ráfutásos baleset történt. A rendőrök várhatóan november végére fejezik be a halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt indított vizsgálatot. A szakértői vélemények alapján akkor lehet majd biztosan tudni, hogy történt a baleset és ki a felelőse.

Ahogy arról beszámoltunk, a tragikus baleset október 9-én kora délután történt Kecskemétnél, ahol két kamion és egy rendőrségi kisbusz ütközött össze. Ketten- mint azt írtuk –  a helyszínen életüket vesztették, a rendőrségi kisbusz sofőrje és a Készenléti Rendőrség 30 éves járőrvezetője.

A mentők tizenhat autóval és négy mentőhelikopterrel vonultak a helyszínre. A súlyos sérülteket mentőhelikopterrel Budapestre, a Honvédkórházba szállították, a többieket pedig mentőautóval Kecskemétre.

MTI Fotó: Donka Ferenc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik