Belföld

Bekábulva gázolta halálra a fiatal az autóból kiesett sérültet

Házi őrizetbe került kedden az izsófalvai gázolás gyanúsítottja. A 21 éves fiatalt segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják.

A tragikus baleset szombat hajnalban történt Izsófalván. Az áldozat egy kanyarban kisodródott, kocsija megcsúszott és a vízelvezető árokban állt meg a tetejére borulva. A sofőr kizuhant az autóból és a bal oldali sávban az úttestre esett. A fiatal autós Múcsony irányából érkezett, és a bal első kerekével elütötte a férfit.

A Miskolci Törvényszék keddi tájékoztatásából kiderül: a gyanúsított azért haladt a menetirány szerinti bal oldalon, mert nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg kocsija sebességét és átsodródott oda. Az autó bal első futóműve kiszakadt a helyéről, így a jármű még körülbelül 150 métert tett meg a gázolás helyszínétől, majd leállt.

A fiatal nem segített a sérültnek, hanem utasaival együtt eltűnt a helyszínről. Mint kiderült, jogosítványa nincs, és a baleset előtt kábítószert fogyasztott.

Fotó: police.hu

Az elütött autós a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Mivel a gyanúsított a helyszínt elhagyta, és a cselekmény akár 5 évig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, a szökés veszélye továbbra is fennáll. Ennek megelőzése érdekében, valamint a nyomozás zavartalan lefolytatása végett a bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szabad mozgásának korlátozása indokolt. A bíróság a gyanúsított házi őrizetét rendelte el. A gyanúsított a házi őrizet tartama alatt a bíróság által kijelölt lakást engedély nélkül nem hagyhatja el, ha a bíróság által meghatározott magatartási szabályokat megszegi, előzetes letartóztatásba kerülhet.

– indokolta a bíróság.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik