Belföld

Átvilágításra kötelezné a kormánytagokat a Jobbik

Miközben a Fidesz Soros-tervvel riogat, napról napra derülnek ki olyan botrányok, mint a kötvényügyek, a moszkvai vízumgyár, Ghaith Pharaon és Zaid Naffa ügye – mutat rá az ellenzéki párt.

A Jobbik törvénymódosítást kezdeményez azért, hogy kétévente kötelező legyen nemzetbiztonsági átvilágításnak alávetni a kormánytagokat – közölte Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus a javaslatot az ország biztonságával indokolta, jelezve: a kormányfő és miniszterei számos külföldi hírszerzővel, idegen titkosszolgálattal kerülhetnek kapcsolatba. A Jobbik szerint felmerülhet a zsarolás, befolyásolás és más szolgálatok térnyerésének veszélye.

Mirkóczki Ádám azt mondta, a „vélt vagy valós Soros-tervvel” úgy állítják be, mintha soha nem látott veszély fenyegetné Magyarországot, ezzel szemben napról napra derülnek ki olyan botrányok, mint a kötvényügyek, a moszkvai vízumgyár, Ghaith Pharaon és Zaid Naffa ügye. Hozzátette: utóbbi jó kapcsolatot ápol a miniszterelnökkel és családjával. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik