Belföld

Gurmai Zita: a beteg fizet a gyógyulásért vagy áldozat lesz

Az emberek egészsége is a jövő évi választások tétje – mondta Gurmai Zita. Az MSZP elnökségi tagja, a párt nőtagozatának elnöke hangsúlyozta, a Fidesz már egyre több helyen megszüntette a közegészségügyi ellátást. Emlékeztetett, hogy napközben Nagykőrösön azért tüntetnek, mert a nőknek a 24 ezer lakosú településről Kecskemétre kell átmenniük reggel 8 és 10 óra között, ha nőgyógyászati kezelést szeretnének kapni.

Ide vezetett, hogy a Fidesz évente 100 milliárd forintot ellopott a magyar emberek gyógyításából.

Gurmai Zita szerint régebben csak azoknak kellett magánrendelésre járniuk, akiknek volt rá pénzük, ma pedig már mindenkinek fizetnie kell a gyógyításért, különben áldozattá válik.

A Fidesz egészségügyi politikájának eredményeként évente többen halnak meg egészségügyi fertőzésben, mint közlekedési balesetben, 1,2 millió ember nem jut orvoshoz, 2 millió ember pedig hiába vár sürgősségi ellátásra, miközben naponta két orvos és három nővér hagyja ott az egészségügyet – sorolta.

Az MSZP ezzel szemben 2018-as kormányra kerülése esetén “igazságot tesz az egészségügyben is”, és “nem stadionokra, hanem jól felszerelt rendelőkre, kórházakra, korszerű műszerekre, jól fizetett orvosokra, nővérekre” fordítja az adófizetők pénzét – ígérte Gurmai Zita. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik