Belföld

Semjén: keresztényellenes mesterkedés ágyaz meg a migrációnak

Péntekig tartott Budapesten a keresztényüldözésről rendezett konferencia. A zárónapon itt tartott sajtótájékoztatót Semjén Zsolt, KDNP-elnök.

A miniszterelnök-helyettes szerint nyilvánvalóan keresztényüldözés zajlik napjainkban, öt vallási okokból üldözöttből négy keresztény. Semjén azt mondta jelenség mintegy 100 országban üldözik a keresztényeket.

Semjén hangsúlyozta, hogy a keresztények befogadásában nagyon nagyvonalú Magyarország, de nem cél, hogy a keresztény Kelet kiürüljön. De a migrációnak akkor sem örül a kereszténydemokrata pártelnök, ha keresztényekről van szó: mint mondta, nem az a megoldás, hogy a keresztények mind telepedjenek át Európába vagy az Egyesült Államokba, hanem úgy kell segíteni őket, hogy szülőföldjükön, a kereszténység ősi területein megtartsák a keresztény pozíciókat

Csak azok jöjjenek el, akik végképp nem tudnak maradni, mert lehetetlen helyzetben vagy életveszélyben vannak.

– mondta Semjén Zsolt, aki arról nem beszélt, hogy az életveszély elől menekülő szír keresztényeket miért tartja a magyar állam szögesdrótok között a tranzitzónákban.

A Fidesz nélkül nem létező párt elnöke sürgette azt is, hogy Hágában  állítsák bíróság elé a keresztényellenes népirtást elkövető iszlamistákat.

A keresztényüldözés „lightos”, de nem veszélytelen formája az, ami az Európai Unióban zajlik, azaz a keresztény civilizáció tudatos rombolása, feladása. Ilyet is mondott Semjén Zsolt. Szerinte ezzel alapozzák meg, hogy az iszlám úgy tudjon nyomulni Európában, mint „kés a vajban.”

Az európai keresztény identitás megroppant a keresztényellenes mesterkedéseknek köszönhetően

–  helyzetelemzett tovább Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes. Ennek egyik látható jeleként azonosította, hogy az európai fórumok nem hajlandóak a nyilvánvaló tények ellenére sem olyan megnyilatkozást tenni, miszerint keresztényüldözés zajlik. Ehelyett emberi jogi, esetleg vallási sérelmekről beszélnek.

Magyarország segítségnyújtásáról szólva kifejtette: a körülmények kikényszerítették, hogy mindennek intézményes formát adjanak, ezért hozták létre az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárságot. Miközben az EU-ban azon az állásponton voltak, hogy ezeket a feladatokat elláthatná egy államon kívüli NGO, emberi jogi szervezet is.

Beszámolt arról, hogy falvakat, kórházakat, iskolákat építettek újjá, a 2016. decemberi egyiptomi robbantás sérültjeit Magyarországon kezelték, s segítették az Iszlám Állam által lefejezett kopt keresztények családját is.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik